Veste uriașă primită de suporterii Politehnicii Iași. Clubul din Copou și-ar putea recăpăta, în scurt timp, definitiv, vechea siglă și palmaresul de la lichidatorul societății care a dus la falimentul grupării fondate în anul 1945. Până de curând, Poli Iași a jucat cu fostul logo închiriat, însă conducerea clubului a decis la începutul sezonului să schimbe sigla, din cauza pretențiilor mult prea exagerate ale lichidatorului. Decizie ce a dus la o ruptură între echipă și mulți dintre suporteri.
În vară, lichidatorul EuroBusiness cerea pentru siglă și palmares aproape 250.000 de euro, motiv pentru care clubul a decis să renunțe la stema veche și să funcționeze cu un alt logo. Schimbarea nu a fost pe placul suporterilor, iar în semen de protest galeria a renunțat să mai susțină echipa la meciurile din tur, Poli jucând fără suporteri în peluză.
Cum între timp suma solicitată pentru vechea siglă a scăzut cu aproape 100.000 de euro și probabil va mai scădea, un consilier local ieșean a venit cu o propunere uriașă pentru fani și pentru club: preluarea siglei de către municipalitate.
Consilierul local Bogdan Crucianu, secretar al Comisiei pentru Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local Iași, a precizat că va supune la vot, în CL, posibilitatea ca municipalitatea să preia sigla și palmaresul Politehnicii.
„Înființată în 1945, gruparea sportivă de tradiție a Iașului, Politehnica, face parte din patrimoniul orașului. Din vară, de când a început scandalul cu sigla, care a divizat pe toată lumea, am tot analizat care este cea mai bună soluție pentru ca unul dintre simbolurile de mare preț ale orașului să nu fie aruncat la groapa de gunoi a istoriei. S-ar răsuci în morminte Emil Alexandrescu, Vasile Ianul, Emil Lupulescu, frații Romilă, Mițu Dănilă, Ionuț Popa și multe alte legende ale orașului dacă s-ar întâmpla asta! În prima ședință a CL Iași voi solicita constituirea unei comisii care să negocieze preluarea mărcii și palmaresului Politehnica 1945, mai ales că toate licitațiile de până acum au eșuat, iar suma cerută inițial a scăzut cu aproape 100 000 de euro”, a declarat Bogdan Crucianu.
Consilierul local ieșean a mai precizat că și alte municipalități, cum ar fi cele din Ploiești, Hunedoara, Reșița sau Galați, au procedat la fel.
„Am discutat cu suporteri, cu oameni din alte localități, care știu cum au fost recuperate palmaresele altor cluburi de tradiție și am ajuns la concluzia că cea mai bună variantă este ca marca și palmaresul Politehnicii să ajungă în proprietatea Primăriei Iași. Iar Primăria poate să o cedeze spre folosință clubului cel mai important existent în oraș. Așa, se oferă o mare responsabilitate, dar și se ia o măsură de precauție dacă actuala structură intră în faliment. Firesc, trebuie verificat dacă ceea ce deține lichidatorul reprezintă cu adevărat clubul de tradiție al Iașului, cum se poate achita o sumă rezonabilă, comparabilă cu cele plătite de alte municipalități din țară în spețe asemănătoare, care sunt pașii legali de urmat pentru achiziție.
A recupera, cu o sumă infimă față de milioanele de euro date echipei de ieșeni numai în ultimii ani, un simbol ce poate dăinui în veci e o obligație morală, mai ales în asemenea vremuri în care reperele dispar”, a explicat Bogdan Crucianu, consilier local și secretar în Comisia pentru Sport și Tineret din cadrul Consiliului Local Iași.
Recent, preparatorul fizic al Politehnicii Iași, Ovidiu Chiribici, a lansat un apel către membrii galeriei să revină în peluză pentru a susține echipa.
„Să știți că ne este extrem de greu fără voi! Luis Phelipe, Leo Grozavu, Alex Hrib și Diego Farcaș, care sunt ieșeni, nu avem nicio vină că nu este stema noastră. Și când echipa se numea CSM Iași era altă stemă. Avem nevoie ca de aer de voi. Veniți, susțineți-ne, pentru de asta ieșim zi de zi în ploaie, de asta jucăm meci de meci, încercăm să vă facem fericiți pe voi, suporterii. Asta ne dorim cu toții, ca suporterii noștri să plece fericiți de la stadion. Noi nu muncim pentru un leu sau un euro. Acela este pentru a pune o pâine pe masă, acasă, la familie. Muncim pentru spectacolul fotbalistic. Tu, suporter, când vii la stdion, detașează-te de orice. Vii la niște oameni care muncesc pentru oraș. Nu contează că e un cal sau doi lei pe stemă, important este să fim împreună. Ajutați-ne, avem nevoie de voi ca de aer, sper să fim împreună în returul campionatului”, a fost apelul lui Ovidiu Chiribici.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER